Bănci și Asigurări

Alpha Bank România şi-a dublat profitul operaţional în T1/2022, la 5,6 mil. euro. Portofoliul de credite a crescut cu peste 6%, la aproape 2,8 mld. euro, în timp ce depozitele atrase de la clienţi au atins 2,7 mld. euro

Alpha Bank România şi-a dublat profitul operaţional...

Autor: Cristina Bellu

27.05.2022, 11:38 115

Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active pe piaţa românească, a înregistrat în T1/2022 un profit operaţional de 5,6 mil. euro, în creştere cu 143% faţă de valoarea de 2,3 mil. euro raportată în perioada similară a anului trecut.

La finalul lunii martie, portofoliul de credite al Alpha Bank Romania s-a situat la aproximativ 2,8 miliarde euro, în creştere cu 6,1% an/an, în timp ce depozitele atrase de la clienţi au atins aproape 2,7 mld. euro, arată datele transmise vineri de reprezentanţii instituţiei bancare.

Potrivit acestora, veniturile totale au înregistrat o creştere de 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce veniturile din comisioane au înregistrat un salt de aproximativ 20%.

În ceea ce priveşte activitatea de creditare, volumul creditelor noi acordate de Alpha Bank în T1/2022, pe segmentul companiilor mari, a înregistrat o creştere de aproximativ 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce pe segmentul IMM creşterea a fost de peste 20%.

În aceeaşi perioadă, banca şi-a consolidat poziţia în zona soluţiilor de plată pentru comercianţi, rulajul acestora prin Alpha Bank Romania înregistrând o creştere de 33% an/an.

Instituţia bancară oferă comercianţilor soluţii complete de plată, de la POS-uri tradiţionale, soluţii de e-commerce, până la Alpha PhonePOS.

În zona persoanelor fizice, Alpha Bank Romania şi-a diversificat gama produselor de investiţii oferite clienţilor prin lansarea pe piaţă a trei noi fonduri mutuale ESG (Environmental, Social, Governance) ce fac parte din Alpha (LUX) Global Funds, administrate de Alpha Asset Management A.E.D.A.K.

Volumul creditelor ipotecare acordate a înregistrat o creştere anuală de 28%.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit,  Luxemburg şi Cipru.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO