Bănci și Asigurări

Alpha Bank Romania si-a depasit in primul trimestru previziunile

10.05.2001, 00:00 24



Alpha Bank Romania a incheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 1,6 milioane de dolari, ceea ce corespunde la un profit brut de 3,9 milioane de dolari. Comparativ cu primul trimestru al anului precedent cresterea inregistrata de banca, in termeni reali, este de 60%.

In primele trei luni ale acestui an totalul activelor a crescut de la 187 milioane de dolari, nivelul contabilizat la 31 decembrie 2000, la 205 milioane de dolari.

Banca si-a continuat politica de creditare si in prima parte a anului, la 31 martie 2001 portofoliul de credite insumand 150 milioane de dolari, fata de 130,5 milioane de dolari la sfarsitul anului trecut.

Din totalul creditelor acordate pana in prezent cele neperformante inregistrate in bilant sunt nule, in timp ce cele inregistrate in afara bilantului sunt de 1,67%.

Alpha Bank Romania detine o cota importanta din piata romaneasca, strategia pentru perioada urmatoare concentrandu-se pe cucerirea unui segment cat mai mare din piata retailului

In acest sens in acest an va emite carti de credit si de debit Visa, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice care opereaza in Romania, va oferi credite pentru cumpararea sau constructia de locuinte si va introduce, in curand, serviciul Internet Banking.

Principalele obiective ale Alpha Bank Romania, pentru anul 2001, sunt dezvoltarea portofoliului de credite si a celui de depozite Banca va continua politica privind finantarea pe termen lung a proiectelor corporatiilor din Romania, Grecia si Italia, majoritatea clientilor acestei institutii bancare fiind companiile romanesti, private si de stat.

In plus, Alpha Bank Romania va deschide anul acesta cel putin trei noi sucursale, cate una in Ploiesti, Pitesti si Brasov, si alte doua in Bucuresti. Banca va achizitiona o noua interfata pentru sistemul informatic al bancii, precum si pachete de programe pentru imbunatatirea serviciile bancare.

Investitiile pe care grupul mama, Alpha Group, le-a anuntat pentru acest an in Romania se cifreaza undeva in jur de 15 milioane de dolari. Grupul are in vedere si intrarea pe piata asigurarilor, in acest sens tatonand piata in ultimul timp.

Actionarii principali ai bancii sunt grupul grec Alpha Bank Group, cu 85% din actiuni, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, cu 10%, si Banca Monte dei Paschi di Siena, cu 5% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO