Bănci și Asigurări

Americanii de la MetLife au plătit 6 milioane de euro pentru fondul de pensii al britanicilor de la Aviva

Americanii de la MetLife au plătit 6 milioane de euro...

Autor: Ciprian Botea

17.08.2013, 20:11 500
Asigurătorul britanic Aviva a încasat în luna mai 5 milioane de lire sterline (5,9 mil. euro) în schimbul administratorului de pensii private de la Bucureşti, pentru vânzarea căruia ajunsese la un acord cu americanii de la MetLife în ianuarie anul trecut, potrivit unui raport publicat de grupul Aviva.
 
„Aviva a vândut pe data de 7 mai 2013 businessul de pensii private din România către MetLife pentru suma de 5 milioane de lire sterline. Activele nete vândute au însumat 4 milioane de lire sterline, rezultând astfel un profit de 1 milion de lire sterline din această operaţiune“, scrie în raportul citat.
 
Tranzacţia dintre MetLife şi Aviva, care a inclus şi afacerile de asigurări de viaţă ale britanicilor din trei ţări din regiune, a fost anunţată la începutul anului trecut, dar transferul efectiv al businessului de pensii private a durat mai mult de un an în condiţiile în care a fost nevoie de acordul autorităţii de reglementare. MetLife achitase anul trecut echivalentul a 46 mil. euro grupului britanic pentru afacerile de asigurări de viaţă din Cehia, Ungaria şi România.
 
Afacerile locale de asigurări de viaţă reprezentau circa 10% din businessul de asigurări vândut de britanici, ceea ce înseamnă că subsidiara de la Bucureşti a fost evaluată la circa 4-5 mil. euro. Britanicii au încasat astfel circa 10 mil. euro din vânzarea operaţiunilor de la Bucureşti.
 
Oficial, cele trei companii au fost scoase la vânzare deoarece grupul britanic şi-a schimbat strategia şi a decis să renunţe la pieţele de mici dimensiuni. Aviva nu a reuşit să se impună pe plan local, deşi a intrat pe piaţă la începutul anilor 2000 şi a avut pierderi în mod constant timp de un deceniu. Com­pania de asigurări de viaţă avea afaceri de circa 20 mil. euro pe an şi administra active de 50 mil. euro.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO