Bănci și Asigurări

Analiştii: Boardul BNR ar putea să menţină dobânda-cheie în aprilie la 1,75% pe an

Analiştii: Boardul BNR ar putea să menţină...

Autor: Claudia Medrega

04.04.2017, 00:05 199
Dobânda-cheie va fi menţinută la nivelul actual de consiliul de administraţie al BNR şi, cel mai probabil, şi ratele rezervelor minime obligatorii (RMO) vor fi păs­trate la şedinţa de politică monetară pro­gra­mată pentru mâine, în opinia celor mai mulţi analişti financiari.

În primele două şedinţe de politică mo­netară din acest an, din ianuarie şi februarie, boar­dul BNR a menţinut rata dobân­zii-cheie la minimul istoric de 1,75% pe an, concomitent cu păstrarea nivelurilor ratelor RMO la 8% la lei şi la 10% la valută.

Totodată, condu­ce­rea băncii centrale a anunţat intenţia de con­tinuare a „gestio­nării adecvate“ a lichidităţii din sistemul bancar.

„Pe plan intern, nu credem că şedinţa băn­cii centrale de miercuri va fi prea im­portantă pentru pieţe în condiţiile în care con­textul general nu prea s-a schimbat din februarie (chiar dacă riscurile pentru inflaţie par a fi orientate în sus)“, susţin într-o notă analiştii de la ING Bank. Pe de altă parte, S&P va menţine, probabil, ratingul Româ­niei neschimbat la evaluarea de vineri, însă rămâne de văzut cum vede agenţia riscurile po­litice si pe cele privind derapajele buge­ta­re. În aceste condiţii, analiştii ING consideră că există destul de multe motive care ar pu­tea aduce o volatilitate mai mare pe piaţa valu­tară. „Ne gândim la un posibil interval pen­tru EUR/RON de 4,53-4,57, fără consolidare peste 4,56.“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO