Bănci și Asigurări

Andrea Orcel, CEO al UniCredit, despre noul plan strategic până în 2024: Avem un plan şi sper să pot convinge că putem genera valoare organic. Dar explorez şi oportunităţile de fuziuni şi achiziţii şi dacă contribuie la accelerarea rezultatelor, le vom lua în considerare

Andrea Orcel, CEO al UniCredit: Prioritatea-cheie a planului strategic este transformarea modelului de business din punct de vedere operaţional şi din punct de vedere financiar.
FOTO: UniCredit Group

Andrea Orcel, CEO al UniCredit: Prioritatea-cheie a planului strategic este transformarea modelului de business din punct de vedere operaţional şi din punct de vedere financiar. FOTO: UniCredit Group

Autor: Mircea Nica, Claudia Medrega

10.12.2021, 00:05 366

Grupul italian UniCredit mizează pe creşterea veniturilor şi a profitului în anii următori, dar şi pe reduceri de costuri, investiţii şi digitalizare, şi va oferi acţio­narilor cel puţin 16 mld. euro ca divi­dende în numerar şi acţiuni, în pe­rioada 2021-2024, conform noului plan strategic anuţat ieri într-o teleconferinţă de Andrea Orcel, CEO al UniCredit.

„Prioritatea-cheie a pla­nu­lui strategic este trans­for­marea modelului de business din punct de vedere operaţional şi din punct de vedere financiar“, a spus Orcel, care a ajuns în acest an la con­du­cerea grupului italian UniCredit. Italianul în vârstă de 57 de ani a fost în trecut CEO al băncii de investiţii UBS.

UniCredit mizează pe o creştere a ve­nit­urilor, eficienţă a costurilor şi alo­care optimă a capitalului, după cum reiese din declaraţiile şefului băncii.

Concret, este vorba despre stimu­la­rea performanţei financiare prin intermediul a trei pârghii: efi­cienţa costurilor în timp ce este finan­ţată trans­formarea digitală şi investiţii în afacere; alocarea optimă a capita­lului şi creşterea veniturilor nete de aproxi­mativ 2% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO