Bănci și Asigurări

Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Tranzacţiile şi creşterea gradului de digitalizare vor consolida performanţa financiară a sectorul bancar pe termen scurt, în contextul tulburărilor domestice şi maturizării ciclului economic global

Andrei Rădulescu

Andrei Rădulescu

Autor: Roxana Rosu

08.05.2019, 15:01 148

Sectorul bancar din România va fi în continuare marcat de tranzacţii şi de creşterea gradului de digitalizare în vederea consolidării performanţei financiare pe termen scurt, în contextul tulburărilor domestice (şi a intervenţiilor de la nivel guvernamental) şi maturizării ciclului global/ european post-criză, este de părere Andrei Rădulescu, director Analiză Macroeconomică la Banca Transilvania.

În opinia lui, principalele riscuri şi provocări pentru acest domeniu  ţin de climatul financiar european şi mondial, mixul de politici interne, contextul electoral, schimbările modelul de business aduse de revoluţia difitală şi de nevoia de dezvoltare a pieţelor de capital.

Cele mai recente prognoze ale BT indică temperarea ratei de creştere a creditării private, de la 6,6% în 2018 la 5,2% în 2019 şi 3,5% în 2020, în paralel cu majorarea nivelului depozitelor, cu 8,4% în 2019 şi 8,5% în 2020, pe fondul creşterii veniturilor.

Anul trecut, activele totale ale băncilor au crescut cu 8,4%, la 440 miliarde lei (94,7 mld.euro), iar profitul agregat s-a majorat cu 32%, la 7 miliarde lei.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO