Bănci și Asigurări

Anglo-Romanian Bank a facut anul trecut un profit de 3,6 mil. euro

09.06.2006, 00:00 16

Anglo-Romanian Bank, subsidiara BCR care opereaza agentii la Londra, Frankfurt, Paris si Bucuresti, a obtinut anul trecut un profit net de aproape 3,6 milioane de euro. In anul 2004, banca inregistrase o pierdere de 0,16 mil. euro.

Activele bancii au urcat pana la 393 mil. euro in decembrie trecut, cu 28% peste nivelul inregistrat in urma cu un an. Rezultatele au fost calculate conform standardelor internationale de contabilitate (IFRS).

In cadrul activelor, creditele acordate clientelei au totalizat 168 de milioane de euro, marcand astfel o crestere cu 35% fata de decembrie 2004. Plasamentele interbancare au reprezentat 151 de milioane de euro, cu 42% mai mult decat in urma cu un an. Depozitele atrase de la clienti totalizau la sfarsitul anului trecut putin peste 70 de milioane de euro, in timp ce sursele atrase de la alte banci erau de 206 milioane de euro. Banca detinea in decembrie capitaluri proprii de aproape 100 de milioane de euro, din care capitalul social era de 68,7 milioane de euro.

Sucursala de la Bucuresti a Anglo-Romanian a incheiat anul trecut cu un profit net de 10,3 mil. lei (echivalentul a 2,8 mil. euro), dupa ce inregistrase pierderi in 2004. Activele sale au urcat cu 42%, pana la 652 mil. lei (putin peste 181 mil. euro).

La prima conferinta de presa organizata dupa castigarea privatizarii BCR, seful Erste Bank, Andreas Treichel, a spus ca nu este interesat de sucursala de la Londra, intrucat grupul austriac are deja o reprezentanta acolo. In schimb, Treichel a spus ca este interesat de sucursala bancii de la Frankfurt.

Anglo-Romanian (ARB) a fost infiintata in anul 1973, ca un joint venture intre Barclays Bank, JP Morgan Chase si fosta Bancorex (care detinea 50% din capital). In anul 2001, BCR a preluat integral actiunile bancii. In urma cu doi ani, BCR a comasat subsidiarele sale din Anglia, Germania si Franta, ARB absorbind Frankfurt Bukarest Bank si Banca Franco-Romana.

Fuziunea a fost urmata de o reorganizare, iar spre sfarsitul anului trecut banca a inchis sucursala din Paris si a redus personalul celei din Frankfurt. Oficialii bancii estimeaza ca aceste restructurari vor aduce economii de un milion de euro pe an, in perioada urmatoare.

Astfel, ARB are acum sediul central la Londra si opereaza filiale in Frankfurt, Bucuresti, Constanta, Sibiu si Timisoara.

Anglo-Romanian este orientata preponderent catre clientii corporativi, oferind finantari structurate, credite pentru capital de lucru si investitii dar si servicii de plati, schimb valutar, plati si incasari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO