Bănci și Asigurări

Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing: Bucureştiul nu mai aduce majoritatea businessului. Celelalte oraşe încep să se dezvolte

Antoaneta Curteanu: Important este să rămâi profitabil. Nu ne dorim creştere în detrimentul profitabilităţii. În plus, suntem confortabili cu dimensiunea actuală.

Antoaneta Curteanu: Important este să rămâi profitabil. Nu ne dorim creştere în detrimentul profitabilităţii. În plus, suntem confortabili cu dimensiunea actuală.

Autor: Anelis Baciu

17.02.2016, 00:00 500

UniCredit Leasing, cea mai mare companie din domeniu, a finanţat bunuri în valoare de aproape 338 mil. euro anul trecut (inclusiv leasing operational), 2015 fiind primul an în care Bucureştiul nu a mai generat majoritatea businessului, în condiţiile în care şi oraşele din ţară au început să atragă mai multe finanţări, a declarat Antoaneta Curteanu, CEO al UniCredit Leasing.

„Anul trecut a fost primul an în care ponderea finan­ţă­rilor atrase de Bucureşti a scă­zut sub jumătate în por­to­fo­liul nostru, lucru îm­bu­cu­rător, întrucât arată că ţara se dezvoltă. În anii trecuţi concentra peste 50% din busi­ness, acum oraşe precum Timişoara, Braşov sau Iaşi au volume de investiţii prin leasing în creştere“, a explicat Antoaneta Curteanu.

Cu finanţări de peste 320 mil. euro UniCredit Leasing ÅŸi-a conservat anul trecut  cota de piaţă de 18%, însă Curteanu afirmă că poziÅ£ia în clasament nu mai este o prio­rita­te. TotuÅŸi păstrarea primului loc în piaţă de către UniCredit Leasing nu ar trebui să pună probleme, în condiÅ£iile în care compania se distanÅ£ează semnificativ de locul secund, având un business de două ori mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO