Bănci și Asigurări

Aplicaţia pentru constatarea amiabilă electronică a accidentelor devine funcţională de luni, 17 octombrie. Şoferii vor putea completa datele pe acelaşi telefon, iar aplicaţia va fi conectată la toţi asigurătorii RCA

Aplicaţia pentru constatarea amiabilă electronică a...

Autor: Mircea Nica

12.10.2022, 18:20 2842

Aplicaţia prin care şoferii vor putea face constatarea amiabilă electronică a accidentelor, în urma modi­ficărilor anunţate de Auto­ritatea de Supraveghere Financiară (ASF) din luna mai 2022, va deveni funcţio­nală începând din 17 octom­brie, potrivit Biroului Asigură­torilor de Autovehicule din România (BAAR).

Aplicaţia, denumită Amiabilă, va fi dispo­nibilă pentru descărcare din Google Store sau App Store, iar paşii pentru ca şo­ferii să o folosească implică crearea unui cont, verificarea contului, deschiderea opţiunii de constatare din cadrul aplicaţiei, iar după completarea datelor de către ambii şoferi im­plicaţi în accident, la final se constituie schiţa accidentului care ulterior vor fi sem­nate electronic de cei doi şoferi, urmând a fi trans­mise ambilor asigurători RCA ai şoferilor.

BAAR şi asigurătorii RCA sunt cei care au dezvoltat şi care vor administra soluţiile tehnice şi vor stabilit de comun acord procedura avizării daunei prin intermediul formularului de Constatare amiabilă de accident în format electronic, cu respectarea dispoziţiilor legale privind gestionarea riscurilor operaţionale generate de sistemele informatice utilizate de entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de ASF, conform actului normativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO