Bănci și Asigurări

Cum arată distribuţia asigurărilor generale pe judeţe în 2021. Cea mai mare concentraţie a subscrierilor se află în Bucureşti-Ilfov, cu aproape 3 mld. lei, în timp ce la polul opus se află Caraş-Severin cu 58 mil. lei

Cum arată distribuţia asigurărilor generale pe judeţe...

Autor: Mircea Nica

27.05.2022, 07:00 116

Piaţa asigurărilor din Ro­mânia, care este puternic con­­centrată pe zona asi­gu­rărilor generale, are, de ase­menea, o discre­panţă sem­ni­­­ficativă a distribuţiei asigu­rărilor din punctul de vedere al subscrie­rilor.

Diferenţa dintre Bu­cureşti-Ilfov, unde concentraţia subs­crie­rilor pe zona asigurărilor generale în 2021 a ajuns la 2,96 mld. lei, şi Caraş-Severin, cu subscrieri de 58 mil. lei, este de 50 de ori.

Primele 10 judeţe cu cel mai mare volum al primelor brute subscrise deţin cumulat circa 5,8 mld. lei, însemnând jumătate din volumul subscrierilor pe întreg segmentul asigu­rărilor generale de 11,6 mld. lei. Astfel, se observă cum 10 judeţe din Româ­nia deţin o concentraţie a subscrierilor cât restul de 31 de judeţe.

În acelaşi timp, piaţa asigurărilor s-a confruntat de-a lungul anilor cu mai multe falimente care au vizat companii de asigurări generale. Princi­pala problemă fiind reprezen­tată de asigurările auto, mai exact zona RCA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO