Bănci și Asigurări

ASF a amendat Euroins cu 3 mil.lei în martie pentru înregistrarea unor fonduri neconforme, întârzieri la plata despăgubirilor RCA şi neplata unor penalităţi

 ASF a amendat Euroins cu 3 mil.lei în martie pentru...

Autor: Roxana Rosu

08.04.2022, 11:18 219

Autoritatea de Supraveghere Financiară a sancţionat şîn luna martie mai multe societăţi de piaţa financiară non-bancară pentru încălcarea unor prevederi ale legislaţiei, printre firmele sancţionate fiind Euroins, Groupama şi Transilvania Broker de Asigurare, a anunţat ASF.

Astfel, Euroins România Asigurare Reasigurare a fost amendată cu 2,39 milioane lei pentru înregistrare unor fonduri neconforme şi cu 652.100 de lei pentru neprezentarea tuturor documentelor solicitate de echipa de control, plata cu întârziere a despăgubirilor RCA, neplata unor penalităţi, constatarea daunelor RCA cu întârziere şi subevaluarea rezervei de daună avizată.

De asemenea, Tanja Blatnik, CEO Euroins, a primit o amendă de 98.500 de lei pentru transmitere unor raportări neconforme.

În cazul Groupama Asigurări, amenda s-a ridicat la 62.900 de lei pentru plata cu întârziere a despăgubirilor RCA, neplata penalităţilor şi constatarea unor daune RCA cu întârziere.

Transilvania Broker de Asigurare a fost sancţionat de ASF cu avertisment scris pentru faptul că informaţiile/datele înscrise în contractul de asigurare sunt incorecte şi neclare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO