Bănci și Asigurări

ASF a anunţat oficial redresarea financiară la City Insurance

ASF a anunţat oficial redresarea financiară la City...

Autor: Anelis Baciu

18.04.2016, 17:22 474

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat oficial deschiderea procedurii de redresare financiară la City Insurance, al patrulea cel mai mare asigurător local cu afaceri de 502 mil. lei.

ASF i-a interzis asigurătorului să mai vândă poliţe de garanţii şi totodată a limitat primele brute subscrise la 75% din valoarea pe anul trecut. În aceste condiţii, City nu poate avea afaceri mai mari de 376 mil. lei în acest an.

Decizia ASF se bazează pe concluziile unei analize diagnostic de supraveghere şi a unui raport de control inopinat care au scos în evidenţă o serie de deficienţe privind solvabilitatea şi nivelul capitalului societăţii”, a informat ASF.

Potrivit raportului ASF, City Insurance, companie controlată de omul de afaceri Dan Odobescu, avea un  grad ridicat de subadecvarea a rezervelor de daună, de circa 43%, iar coeficientul de lichiditate se situa la 0,83, adică sub limita minimă legală de 1.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO