Bănci și Asigurări

Asiguratorii mici scapa de Solvency II

22.04.2010, 23:00 35

Companiile de asigurari de mici dimensiuni, cu subscrieri de sub5 mil. euro pe an, nu vor fi obligate sa treaca la regimul desolvabilitate Sol-vency II, care se va aplica din noiembrie 2012 siva presupune investitii suplimentare din partea actionarilor. Pepiata locala existau 18 asiguratori cu afaceri de sub 5 mil. eurola sfarsitul lui 2008, dintr-un total de 44 de companii, potrivitdatelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). RegimulSolvency II se va aplica tuturor companiilor din UE si presupune oadecvare a capitalurilor in functie de riscuri.

"Introducerea acestei directive va necesita atat eforturi depregatire a angajatilor, deci investitii in traininguri, cat sieforturi financiare cu noi sisteme IT", afirma Paul Mitroi,director in cadrul CSA, adaugand ca este greu de estimat care estevaloarea investitiei necesare la nivelul intregii piete. Companiilede asigurari mai au astfel 2 ani si jumatate pentru a se pregati denoul sistem. Unul dintre efectele Solvency II ar putea fi scumpireaunor produse de asigurare, deoarece asiguratorii va trebui saconstituie rezerve mai mari pentru acestea, a mai spus Mitroi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO