Bănci și Asigurări

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group a încheiat primele 3 luni din 2022 cu un profit brut de 124 mil. euro şi subscrieri de 3,45 mld. euro. Subscrierile pez îona Europei Centrale şi de Est din care face parte şi România a reprezentat 26% din portofoliul VIG

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group a încheiat...

Autor: Mircea Nica

17.05.2022, 11:38 79

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), prezent pe piaţa locală prin intermediul a trei companii de asigurări, respectiv Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a încheiat primele trei luni din 2022 cu un volum al subscrierilor de 3,45 mld. euro, în creştere cu 11,2% faţă de perioada similară a anului 2021, în timp ce profitul brut a ajuns la 124 mil. euro, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii VIG.

“Încă de anul trecut am reuşit să controlăm efectele pandemiei asupra operaţiunilor grupului, iar în 2022 am înregistrat un început de an foarte bun pe toate pieţele şi liniile de business. Acest lucru se reflectă în creşterea de două cifre din primul trimestru al acestui an, care la acel moment nu îngloba încă efectele războiului din Ucraina, declanşat la sfârşitul lunii februarie. Dn cauza menţinerii incertitudinilor în ceea ce priveşte situaţia din Ucraina şi a efectelor de ordin economic greu de estimat pe termen lung, pentru restul anului financiar nu ne aşteptăm la o evoluţie la fel de accelerată ca în primul trimestru. La nivelul grupului VIG, am luat măsuri preventive în valoare de aproximativ 75 mil. de euro”, a explicat Elisabeth Stadler, CEO al VIG.

În zona Europei Centrale şi de Est, din care face parte şi România, VIG a înregistrat un volum al primelor brute subscrise de 891 mil. euro, în creştere cu aproape 20% în primele trei luni din 2022 faţă de perioada similară a anului trecut.

Cea mai mare contribuţie la volumul toal al subscrierilor din această zonă s-a înregistrat pe zona asigurărilor de viaţă, respectiv un volum al subscrierilor de 260 mil. euro, urmat de segmentul asigurărilor propert, care a ajuns la un volum al subscrierilor de 215 mil. euro, în creştere cu 10,2% mai mult faţă de primele trei luni din 2021.

În ceea ce priveşte celelalte segmente de asigurări, VIG a înregistrat subscrieri în regiunea Europei Centrale şi de Est de 64 mil. euro pe asigurări de sănătate, 200 mil. euro pe zona asigurărilor RCA şi 151 mil. euro pe zona Casco.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO