Bănci și Asigurări

Austriecii de la Raiffeisen îl numesc pe Radu Ciocoiu la conducerea operaţiunilor de leasing din piaţa locală

Radu Ciocoiu, noul CEO al Raiffeisen Leasing, responsabil de coordonarea strategiei şi continuarea dezvoltării operaţiunilor de leasing pe piaţa din România.

Radu Ciocoiu, noul CEO al Raiffeisen Leasing, responsabil de coordonarea strategiei şi continuarea dezvoltării operaţiunilor de leasing pe piaţa din România.

Autor: Cristina Bellu

26.06.2023, 14:20 286

Raiffeisen Leasing, divizia de leasing a Raiffeisen Bank România, anunţă numirea lui Radu Ciocoiu în poziţia de CEO al companiei, responsabil de coordonarea strategiei şi continuarea dezvoltării operaţiunilor de leasing pe piaţa din România.

Anterior acestui rol, Radu Ciocoiu a ocupat, timp de trei ani, poziţia de Director Executiv pentru Sectorul Public şi Corporativ Regional la Raiffeisen Bank România, cu o echipă alcătuită din aproape 100 de profesionişti din opt centre corporate regionale, iar în perioada 2009 – 2020, din rolul de Senior Director, a coordonat Divizia Agribusiness & Food pe segmentul Clienţi Corporativi (companii mari)

”Am încredere că alături de echipa solidă din Raiffeisen Leasing avem toate capabilităţile să ne consolidăm pentru următoarea etapă de dezvoltare strategică şi operaţională a companiei.”, spune Radu Ciocoiu, CEO Raiffeisen Leasing.

Radu Ciocoiu s-a alăturat echipei Raiffeisen Bank în urmă cu 18 ani, în calitate de Management Trainee, iar ulterior a dobândit o vastă experienţă profesională în proiecte bancare corporative şi de finanţare dezvoltate în diverse industrii precum agroindustria, prelucrarea alimentelor, energie, imobiliare, transporturi, automobile şi industria grea.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Radu Ciocoiu deţine o Licenţă în Afaceri Internaţionale şi un Master în Comunicare în Afaceri. De asemenea, a participat la International Residency Program al Carlson School of Management (Universitatea din Minnesota USA); este absolvent al programului EMBA al Universităţii de Economie şi Afaceri din Viena (Wirtschaftsuniversität Wien) şi participant la Board Practice & Directorship Program, Henley Business School, University of Reading, UK.

Totodată, Radu Ciocoiu este o prezenţă activă în diverse comunităţi de afaceri, printre care  Romanian Business Leaders, Aspen Institute Romania şi Concordia.

Raiffeisen Leasing este membră a grupului financiar austriac Raiffeisen şi activează pe piaţa locală din anul 2002. Clienţii Raiffeisen Leasing sunt, în principal, persoane juridice, de la IMM-uri, la corporaţii multinaţionale şi municipalităţi, inclusiv persoane fizice. Instituţia oferă servicii de finanţare în sistem leasing, accesibile şi în agenţiile Raiffeisen Bank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO