Bănci și Asigurări

Austriecii de la VIG raportează prima creştere a afacerilor din trimestrul I din ultimii şapte ani

Austriecii de la VIG raportează prima creştere a...

Autor: Ciprian Botea

21.05.2015, 00:08 193

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care controlează companiile Omniasig, Asirom şi BCR Viaţă, a subscris prime de 100 mil. euro (445 mil. lei) pe piaţa locală în perioada ianuarie-martie, în creştere cu 22%, determinante pentru această evoluţie fiind vânzările mai mari de asigurări auto şi de poliţe de viaţă, potrivit datelor publicate ieri la Viena.

Este pentru prima dată în ultimii şapte ani când afacerile locale ale aus­triecilor înregistrează o creştere. Pentru a reveni însă la nivelul record din 2008, afacerile VIG trebuie însă să se dubleze.

Profitul brut agregat al companiilor locale deţinute de VIG a fost de 1,8 mil. euro în primele trei luni, de patru ori peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, deşi cheltuielile cu daunele şi cele operaţionale au fost mai mari. Austriecii au derulat în ultimii ani un pro­ces dur de restructurare a opera­ţiu­nilor locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO