Bănci și Asigurări

Aviva separă fondul de pensii de compania de asigurări

Aviva separă fondul de pensii de compania de asigurări

Foto Silviu Matei

Autor: Ciprian Botea

27.07.2011, 00:04 542

Conturile celor 10.000 de participanţi la fon­dul de pensiifacultative (pilonul III) admi­nistrat de britanicii de la Avivavor fi transferate din portofoliul companiei de asigurări în cel alsocietăţii de pensii (Aviva Pensii), a anunţat Comisia deSupraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Fondul de pensii facultative administra la sfârşitul lunii iunieactive de 21 mil. lei (circa

5 mil. euro), având o cotă de piaţă de circa 5,5%. Prin­cipaliijucători pe această piaţă sunt ING şi Alianz-Ţiriac Pensii, careadministrează împre­ună active de peste 260 mil. lei (62 mil.euro).

Societatea de pensii deţinută de Aviva ad­mi­nis­trează înprezent doar un fond de pilon II (pen­sii obligatorii), cu activede 357 mil. lei şi o co­tă de piaţă de 6,6%. Transferul conturilorde pen­sie privată va avea loc după aprobarea ope­ra­ţiunii decătre participanţi.

Clienţii care nu sunt de acord cu operaţiunea îşi pot transfe­racon­tul, fă­ră să plătească penalităţi, la un alt adminis­tra­tor.Grupul Aviva se află în prezent într-un pro­ces de reorganizare aoperaţiunilor internaţio­na­le, iar România nu se află pe listapieţelor considerate strategice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO