Bănci și Asigurări

Avocaţii de la Filip & Company asistă BCR în vânzarea businessului de leasing operaţional către Arval România. Tranzacţia aşteaptă avizul Consiliului Concurenţei

Monica Stătescu, partener Filip & Company

Monica Stătescu, partener Filip & Company

Autor: Cristina Bellu

07.06.2022, 10:17 321

Firma de avocatură Filip & Company asistă BCR în transferul unei părţi din activitatea de leasing operaţional a BCR Fleet Management către grupul Arval.

Acordul a fost semnat la finalul lunii mai, iar finalizarea tranzacţiei este în continuare condiţionată de obţinerea aprobării autorităţii de concurenţă.  

“Am asistat la un semestru efervescent în piaţa de fuziuni şi achiziţii din România şi ne aşteptăm ca activitatea să se menţină într-un ritm susţinut şi în perioada următoare”, spune Monica Stătescu, partener Filip & Company. 

Echipa Filip & Company, coordonată de Monica Stătescu (partener) şi Alina Stancu Bîrsan (partener), le-a inclus pe Simona Ungureanu (associate) şi Monica Popa (associate). Smaranda Văcaru (senior associate) a acordat asistenţă pe aspecte de drept financiar, iar Cătălin Suliman (partener) şi Silviu Vasile (counsel) au asistat pe aspecte de dreptul concurenţei.

Tranzacţia face parte din strategia grupului BCR de a se concentra pe produsele sale bancare de bază. Prin această operaţiune, Arval îşi va consolida poziţia de lider în România şi va întări cooperarea deja existentă cu Grupul Erste în regiunea Cehiei şi Slovaciei. 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO