Bănci și Asigurări

Banca Transilvania anunţă că va lansa de săptămâna viitoare o campanie pentru acordarea de credite pentru populaţie cu dobânzi reduse, începând de la consum şi până la ipotecare

Banca Transilvania anunţă că va lansa de săptămâna...

Autor: Alex Ciutacu

28.05.2020, 17:32 31625

Banca Transilvania, cea mai mare bancă de pe piaţa locală, a anunţat că va lansa de săptămâna viitoare – 2 iunie-12 iunie – o campanie de acordare de credite cu dobânzi mai reduse pentru persoanele fizice, începând de la credite pentru nevoi personale, până la credite pentru locuinţe.

„Deşi perioada este încă plină de provocări, românii au în continuare planuri şi aspiraţii şi credem că este rolul nostru – fiind cea mai mare bancă de retail – să îi susţinem acum.  Facem asta şi prin reduceri la produsele preferate ale clienţilor noştri, cum ar fi creditul pentru nevoi personale şi cel pentru locuinţă. Este important pentru economie şi oameni ca băncile să susţină inclusiv consumul, iar noi ne asumăm un rol de lider şi aici”, a spus Gabriela Nistor, director general adjunct (vicepreşedinte) retail banking, Banca Transilvania.

Campania va cuprinde reduceri la creditul ipotecar, la cel de nevoi personale, precum şi beneficii la cardul de cumpărături STAR, facilităţi pentru persoanele care folosesc aplicaţia BT Pay, overdraft cu dobândă redusă, respectiv beneficii la leasing auto.

Lansată de Banca Transilvania pentru a încuraja românii spre credite, campania de shopping bancar online #Goodvibesonly se va desfăşura în perioada 2 iunie – 12 iunie.

De obicei, când apărea o criză băncile făceau paşi înapoi în privinţa creditării persoanelor fizice şi a companiilor, pentru lungi perioade de timp activitatea de creditare fiind la un nivel extrem de scăzut.

Acum, situaţia este puţin diferită, având în vedere că spre deosebire de criza precedentă slalariile sunt mai mari, iar dobânzile sunt mult mai scăzute.

În 2008, la BNR dobânda a fost de 10,25%, iar acum este de 2%, iar dobânda medie la creditele în lei a fost de 17,3% la criza anterioară, în timp ce în perioada aceasta ea s-a situat la 6,86%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO