Bănci și Asigurări

Banca Transilvania contraatacă pe piaţa creditării ipotecare prin lansarea unei oferte cu dobânda fixă de 5,9% timp de 5 ani, ulterior dobânda fiind variabilă IRCC+2,5 pp, aplicabilă şi pentru creditele noi şi pentru credite refinanţate de la alte bănci

Banca Transilvania contraatacă pe piaţa creditării...

Autor: Claudia Medrega

20.05.2023, 10:18 17956

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, a lansat o ofertă de creditare ipotecare cu dobânda fixă de 5,9% timp de 5 ani, aplicabilă atât pentru creditele noi, cât şi în cazul refinanţărilor de la alte bănci, noua ofertă de credit imobiliar fiiind valabilă până în 14 iunie.

Această ofertă vine într-un contex în care băncile încearcă să revigoreze piaţa creditării ipotecare lovită de creşterea dobânzilor.

Concret, oferta Good Vibes Only lansată de Banca Transilvania presupune 5,90% dobândă fixă în primii 5 ani la creditele ipotecare noi în cazul clienţilor care încasează venitul la Banca Transilvania şi/sau dacă refinanţează la BT credite de la alte bănci, ulterior dobânda fiind variabilă IRCC+2,5 pp.

În cazul clienţilor care nu încasează venitul la Banca Transilvania, dobânda fixă este 6,9% în primii 5 ani şi ulterior IRCCĂ2,8 pp.

Oferta băncii mai include 2.000 lei pentru taxe notariale în cazul refinanţărilor, zero comision de analiză, zero taxă de evaluare şi 150 lei/an taxă de administrare.

Oferta Băncii Transilvania vine după ce recent BRD, a treia cea mai mare bancă de pe piaţa locală, a lansat la începutul lunii mai o ofertă de refinanţare a creditelor ipotecare/imobiliare în lei de la alte bănci cu o dobândă de 5,99%, fixă în primii trei ani, ulterior dobânda devenind variabilă (IRCCĂ2,5%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO