Bancherii fac cărţi de copii de clasa a IV-a? Cum se vorbeste de extras de cont, sold sau rambursarea creditelor

13 dec 2011 Autor: Adelina Mihai

Ce se întâmplă când bancherii fac cărţi de copiii de clasa a IV-a? Le vorbesc tot de extras de cont, sold sau rambursarea creditelor

Vezi galeria foto Ce se întâmplă când bancherii fac cărţi de copiii de clasa a IV-a?

"Ce este extrasul de cont?", "Suma totală din contul nostru după depunerea sau retragerea de bani se numeşte…", "Bancomatul este: a) un calculator; b) o carte; c) un cont bancar" sunt doar câteva dintre întrebările la care trebuie să răspundă elevii de clasa a III-a sau a IV-a la opţionalul de educaţie financiară, pe baza unor manuale concepute de Ligia Georgescu- Goloşoiu, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Educaţie Financiară din cadrul Băncii Naţionale.

Doctor în Economie, Ligia Georgescu -Goloşoiu a lansat astăzi primul manual de educaţie financiară destinat copiilor din ciclul primar (clasele a treia şi a patra), disciplină introdusă din acest an în programa opţională elaborată de Ministerul Educaţiei. O iniţiativă aşteptată, poate chiar necesară, la nivelul claselor primare, dar care abundă de termeni dificili chiar şi pentru absolvenţii de facultăţi care nu sunt în domeniul economic şi care nu sunt familiarizaţi cu termenii.

Cele trei volume care cuprind ghidul învăţătorului, caietul elevului şi manualul de predare a educaţiei financiare, tipărite la editura Oscar Print, costă 44 de lei. Acestea au fost editate cu suport financiar din partea TransFond SA, instituţia de plată deţinută de banca centrală şi băncile comerciale.

Printre noţiunile pe care trebuie să le înveţe elevii cu vârste cuprinse între opt şi zece ani se află "achiziţionarea de acţiuni de la o companie", comisioanele bancare, cupiura, dividendul, etalonul, extrasul de cont, soldul sau valoarea nominală. Dobânda, de exemplu, este explicată ca fiind "suma suplimentară de bani plătită de bancă pentru banii economisiţi la ea sau o sumă suplimentară de bani încasată de bancă pentru creditul acordat".

 
Cuvinte cheie:
bancheri
, extras de cont
, elevi
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 3 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (3):
Robert - 14 decembrie 2011, 10:37

@ yephet
Cauta te rog pe google, stririle pro tv, arca lui Noe, o sa afli ca BIBLIA ESTE AUTENTICA, o confirma specialistii care au facut toate testele posibile si imposibile! Sa te ajute Bunul Dumnezeu sa gasesti calea cea dreapta!

Cost(in) - 14 decembrie 2011, 10:02

@yephet: Daaa, f buna ideea, nu? Hai sa crestem copiii in spiritul banului! Nu va fi indobitocirea religiei (cica neconstitutionala, ce aberatie!), va fi indobitocirea banului! Hai sa uitam sa-i educam moral (religie) si sa-i educam individualist, lipsiti de scrupule (ca sa faca bani cu orice scop)! Ce copilarie, ce Creanga, ce Slavici, ce Marin Preda, ce Eminescu, etc? Hai sa citeasca din generala si pana in liceu carti de economie ca sa uite de valori! Sa viseze bani si pornografie toata ziua!

yephet - 13 decembrie 2011, 23:44

Mi se pare o idee f buna sa incepi sa-i educi pe copii din scoala primara in legatura cu administrarea propriilor bani. Lume se misca repede si e mai bine sa invete de la specialisti niste notiuni decat empiric, de prin familie/gasca. In schimb, desfiintati studiul religiei, care e indobitocire programatica + neconstitutional in scolile de stat (libertatea credintei?)

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide