Bănci și Asigurări

Bancherii încep să asculte de Isărescu: Băncile mari încep să majoreze dobânzile la depozite, apropiindu-se de creşterea inflaţiei

Bancherii încep să asculte de Isărescu: Băncile mari...

Autor: Anelis Baciu

14.06.2019, 00:07 15578

Banca Transilvania, Raiffeisen şi UniCredit au decis să dea dobânzii mai mari la depozite.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă locală după active, a decis să majoreze de la 12 iunie 2019 dobânzile plătite la depozitele în lei ale populaţiei cu un punct procentual pentru eco­nomiile plasate la bancă pe unu sau doi ani.

Astfel, bonificaţia plătită de BT la un depozit cu maturitatea de un an ajunge în prezent la 3,5%, faţă de 2,5% anterior datei de 12 iunie. În cazul în care economiile sunt ţinute la bancă mai mult de doi ani BT plăteşte clienţilor 4% pe an.

Depozitele constituite pe trei ani sunt remunerate cu o dobândă 4,25% faţă de 3,5% anterior, majorarea de dobândă în acest caz fiind de 0,75 puncte procentuale.

Dobânzile plătite de Banca Tran­silvania la depozite sunt în prezent cele mai mari din piaţă. Printre băncile mari care au mai anunţat majorări de do­bândă la economiile populaţiei se numără Raiffeisen şi UniCredit, pla­sate în top cinci al celor mai mari bănci locale. Raiffeisen Bank a decis să ma­joreze până la 2,5% do­bânzile la depozitele în lei, constituite pe termen de un an, însă doar online şi doar pentru clienţii care încasează veniturile prin bancă.

Pe de altă parte, Uni­Credit plăteşte o dobândă de 3,5% pe an pentru depozitele în lei deschise în perioada 22 mai - 22 august 2019 pe o perioadă de şase luni şi deschise exclusiv prin canalele digitale.

Majorarea dobânzilor efectuată de băncile mari vine în contextul în care gu­vernatorul BNR Mugur Isărescu a cerut instituţiilor de credit să majoreze bonificaţiile plătite la depozite în lei.

După ce a crescut inflaţia la peste 4%, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, le-a cerut băncilor să majoreze dobânzile la depozite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO