Bănci și Asigurări

Băncile din România care au închis cele mai multe sucursale în ultimul an

Băncile din România care au închis cele mai multe...

Autor: Anelis Baciu

06.09.2014, 00:09 2258

Un număr de opt bănci din 12 instituţii de credit analizate de ZF au închis o parte din agenţii şi sucursale în perioada iunie 2013-iunie 2014, în timp ce băncile care au deschis noi unităţi au reprezentat excepţii.

Doar BRD şi Bancpost ies în evidenţă prin numărul mare de sucursale şi agenţii închise în ultimul an, ceilalţi jucători limitându-se la închideri de până în zece unităţi. BRD, a doua mare bancă după active, şi-a restrâns reţeaua teritorială cu 46 de unităţi şi a ajuns să opereze prin 869 de sucursale şi agenţii la finalul lunii iunie.
 
O reducere similară a fost efectuată şi de Bancpost, numărul unităţilor deţinute de greci ajungând la 196, faţă de 241 de sucursale şi agenţii în iunie 2013. Topul băncilor cu cele mai mari închideri este completat de Banca Transilvania. Cu închideri de opt agenţii instituţia de credit este însă la mare distanţă de primele două clasate. Banca Transilvania număra la sfârşitul lunii iunie a acestui an 542 de agenţii. Un număr de opt sucursale a închis şi Banca Carpatica şi a ajuns astfel la o reţea de 129 unităţi după primele şase luni.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO