Bănci și Asigurări

Bancile lanseaza oferte alternative la Prima Casa, dar mai scumpe si cu avans cel putin dublu

Autor: inCont.ro

14.04.2011, 11:03 132

Vesti bune si nu prea. Pana sa apara Prima Casa 4, bancile auinceput sa se bata in lansari de credite ipotecare alternative.Pana aici lucrurile stau bine, dar pentru ca preiau garantia pecare trebuia sa o asigure statul, partea proasta este ca au ajunssa ceara un avans minim de 10% adica dublu fata de cel dinprogramul guvernamental. In plus, si dobanzile sunt maiusturatoare.

BCR, cea mai mare banca din Romania si institutia de credit celmai puternic implicata in Programul guvernamental Prima Casa, aterminat fondurile pentru acordarea de imprumuturi in acest programsi pana la Prima Casa 4 lanseaza un imprumut - punte, in careavansul se tripleaza, potrivit informatiilor centralizate deincont.ro.

Pana acum, Millennium Bank si CEC sunt singurele institutii decredit, care au lansat produse cu avans minim de 10%, insa sunt maiscumpe.

Millennium Bank acorda credite ipotecare cu dobanzi egale cuEURIBOR la 3 luni plus o marja de cel putin 5%.

Mai departe, CEC Bank a lansat un cre­dit ipotecar cu ROBOR la 6luni plus o marja de 1,9 punc­te procentuale si de EURIBOR la 6luni plus 4 puncte pro­cen­tuale.

Banca nu percepe comi­si­oa­ne de evaluare imobil sau analizadosar, insa taxeaza administrarea im­pru­­mu­tului cu 0,04% lunar.Avansul este de minimum 10%, asa cum spuneam. Citiţi mai multdespre ofertele alternative la programul Prima Casă pewww.incont.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO