Băncile sunt mai curate: rata creditelor neperformante a scăzut în 2017 la 6,4%, cel mai scăzut nivel de după 2009

23 feb 2018 Autor: Claudia Medrega

În trei ani rata creditelor neperformante s-a redus în România de aproximativ trei ori, cel mai rapid ritm de scădere din UE.

Rata creditelor neperformante (NPL - non-performing loans) în sistemul bancar românesc a coborât la sfârşitul anului trecut la 6,4%, cel mai scăzut nivel de după anul 2009, când semnele crizei financiare globale îşi făceau simţită prezenţa pe piaţa locală. La sfârşitul primului semestru din 2017, rata NPL scăzuse la 8,32%, conform BNR.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.02.2018

 
Cuvinte cheie:
scadere
, credite neperformante
, rata
, banci
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide