Bănci și Asigurări

Bancomatul taxează 5 LEI de fiecare dată când încercaţi să scoateţi bani de pe acest tip de card

Bancomatul taxează 5 LEI de fiecare dată când...

Autor: Gândul

13.12.2013, 15:11 3639

Cardurile preplătite sunt produse bancare folosite în străinătate pentru atragerea unor clienţi care nu au, în general, relaţii comerciale cu instituţiile de credit. Cu alte cuvinte, nu au conturi curente sau carduri la bănci.

Există şi în România astfel de produse, însă comisioanele de retragere sau cele de administrare a cardurilor preplătite sunt în unele cazuri mai ridicate decât cele percepute de bancă pentru un card obişnuit, scopul acestor produse fiind acela a de impulsiona plata directă cu cardul, scrie Gândul.

Al doilea card preplătit, BRD card prepaid reîncărcabil, costă 20 de lei. Acesta poate fi alimentat cu sume cuprinse între 50 de lei şi 10.000 de lei. Este valabil trei ani, iar reîncărcarea costă 5 lei. Pentru plăţile la comercianţi banca nu percepe niciun comision, însă retragerea de numerar de la ATM-urile BRD costă 5 lei, iar de la alte bancomate 1% din valoarea tranzacţiei plus 4 lei.

Citiţi mai mult pe www.gandul.info.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO