Bănci și Asigurări

Banii se mută dinspre asigurări de viaţă spre pensii private

Banii se mută dinspre asigurări de viaţă spre pensii...

Autor: Roxana Pricop

21.05.2015, 00:07 1107

Cetăţenii de rând, şi mai puţin guvernele, vor fi tot mai responsabili de veniturile din care vor trăi la pensionare, tendinţă care se face deja simţită în ţările vest-europene, unde investitorii se mută dinspre produsele de asigurări spre cele de pensii, spune Stan Be­ckers, directorul executiv al companiei de administrare a investiţiilor NN Invest­ment Partners (fosta ING Investment Management), cu active în gestiune de 200 mld. euro la nivel global.

„În statele din vestul Europei observăm o mutare a interesului dinspre asigurări şi produse cu beneficii definite în­spre produse de pensii cu contribuţii definite. Această mutare are loc în contextul în care principiul solidarităţii pentru plata pensiilor este tot mai scăzut, iar responsabilitatea personală pentru pensie creşte tot mai mult“, a declarat managerul. Drept urmare, el se aşteaptă ca în anii următorii cele mai căutate produse să fie cele care îşi orientează investiţiile după ciclul de viaţă al investitorilor.

Pe piaţa locală a fondurilor mutuale încă nu au apărut astfel de produse de investiţii. Strategia acestor fonduri constă în faptul că odată ce clientul ajunge în apropierea vârstei de pensionare îşi reduc vizibil expunerea pe acţiuni şi îşi mută activele în principal în instrumente cu venit fix, cu risc redus, conservând astfel suma acumulată în cont.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO