Bănci și Asigurări

BCR Asigurari a vandut in sase luni mai mult decat in 2004

01.08.2005, 18:44 22

BCR Asigurari a incheiat primele sase luni cu un volum al primelor brute subscrise de aproape 40 de milioane de euro (141,37 milioane de lei), de aproape trei ori mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 9% mai mult fata de nivelul intregului an 2004.

"Printre factorii care au impulsionat cresterea cererii pentru produsele de asigurare in primul semestru al anului s-au numarat dezvoltarea activitatii de creditare a bancilor si a finantarii achizitiei bunurilor in sistem leasing. Leasing-ul s-a dovedit a fi si in 2004 un "motor" de crestere si sunt semne ca piata de profil isi va mentine trendul ascendent si in 2005. Analog, in sectorul bancar, expansiunea creditelor a impulsionat cererea de asigurari", a declarat Romeo Jantea, directorul general al BCR Asigurari.

Asigurarile de viata au intrat in acest an in prim-plan, segmentul reprezentand principala clasa de asigurari vandute in primul semestru, cu o pondere de 32,43%, fata de 13,2% la finalul anului trecut. In aceeasi perioada, ponderea asigurarilor de credite si garantii a ajuns la 20,87%, in timp ce politele incheiate pentru asigurarea mijloacelor de transport terestru a reprezentat peste un sfert din vanzari.

"La nivelul anului 2004, piata creditului pentru locuinte, in lei si valuta, a crescut cu aproximativ 60%, iar pentru 2005, cresterea pietei creditului pentru locuinte are toate sensele sa o concureze pe cea inregistrata in anul anterior", a spus Jantea.

Conform acestuia, intreaga piata a asigurarilor ar putea inregistra, in 2005, o crestere de 25%, in termeni reali, iar acest lucru va conduce atat la cresterea gradului de penetrare a asigurarilor, cat si la crestere densitatii asigurarilor.

"Performantele obtinute pana acum sunt si rezultatul unei bune acoperiri teritoriale. In cazul nostru, ca si in cazul celorlalti operatori din piata, evolutiile pozitive se datoreaza si dezvoltarii continune a pietei asigurarilor in contextul cresterii economice generale, cresterii oportunitatilor de afaceri pentru sectorul IMM, cresterii volumului bunurilor mobile si imobile cu valoare individuala mare", a mai sups Jantea.

BCR Asigurari si-a propus pentru acest an sa detina o retea formata din peste 180 de unitati. Asiguratorul dispune de o retea de 140 de unitati. Compania se asteapta la o crestere de 50% a subscrierilor din prime pentru 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO