Bănci și Asigurări

BCR începe luna viitoare să vândă lingouri de aur prin sucursale

BCR începe luna viitoare să vândă lingouri de aur prin sucursale

Autor: Razvan Voican

26.05.2011, 13:28 2785

BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, începe din luna iunielivrarea de lingouri de aur prin sucursalele mari, extinzând cătrepublicul larg această ofertă de plasament care până acum eradisponibilă pentru clienţii de private banking (inclusivmonede).

"Aurul începe să fie considerat o altă valută şi remarcăm uninteres în creştere. Desigur, vom oferi şi servicii de depozitare.Lingourile vor fi identificabile prin coduri de bare, iar posesoriivor putea veni să le vadă", spune Răzvan Furtună, şeful vânzărilorde produse de trezorerie către clienţi retail.

Lingourile sunt aduse din Austria şi sunt disponibile la diferitegramaje - de la 2 grame până la 100 de grame şi chiar un kilogramîn cazul lingourilor turnate.
Furtună spune că sunt clienţi de private banking care aveauplasamente în euro şi dolari şi care au început să se orienteze dince în ce mai mult spre aur. Potrivit evaluărilor făcute de experţiiErste, el afirmă că încă nu se poate vorbi despre un bubble, preţulaurului având în continuare potenţial de creştere.

"Pe lei nici nu se vede o creştere atât de mare a preţului auruluipentru că aprecierea leului distorsionează creşterea pedolar."
Analistul pe aur al Erste Group, Ronald Stoeferle, susţine astăzipentru clienţii de private banking ai BCR o prezentare în care vaexplica de ce nu se poate spune că aurul ar fi într-o "bulăspeculativă".

El va analiza randamentele investiţiilor în aur în ultimii 10 anişi va discuta despre acoperirea riscului portofoliilor deinvestiţii prin plasamentele în aur.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO