Bănci și Asigurări

BCR a participat cu 84 mil. euro la creditul sindicalizat contractat de Ford Otosan România, de 435 mil. euro, pentru a susţine producţia noului Ford Puma şi a modelelor Ford Transit Courier şi Ford Turneo Courier

Eleonora Bacale, Head of  Industrials & TMT, Corporate Banking BCR

Eleonora Bacale, Head of Industrials & TMT, Corporate Banking BCR

Autor: Cristina Bellu

29.03.2024, 10:34 259

BCR a participat cu 84 mil. euro (19,3% ) la creditul sindicalizat de 435 de milioane de euro contractat de Ford Otosan Romania, subsidiară a companiei Ford Otosan din Turcia, pentru a susţine producţia noului Ford Puma, a modelelor Ford Transit Courier şi Ford Turneo Courier, dar şi pentru producţia versiunilor lor complet electrice.

Sindicatul de bănci este compus din Banca Comercială Română S.A. şi Banca Transilvania S.A., care au acţionat în calitate de Aranjori Principali Mandataţi, împreună cu Garantibank International NV şi Garanti Bank S.A, în calitate de Aranjori Principali, BNP Paribas S.A. Paris Sucursala Bucureşti în calitate de Aranjor Senior şi Citibank Europe Plc Dublic, Sucursala România împreună cu UniCredit Bank S.A. în calitate de Aranjori. Société Générale, alături de BRD, filiala sa din România, au acţionat în calitate de Coordonatori, Aranjori Principali Mandaţi, Bookrunners şi Agenţi de Documentaţie.

„Suntem dedicaţi facilitării accesului la capitalul necesar pentru finanţarea investiţiilor strategice în România, care promovează creşterea sustenabilă şi expansiunea în sectoarele manufacturiere, dezvoltarea competenţelor umane şi accelerarea tranziţiei către o economie digitală şi verde”, spune Eleonora Bacale, Head of  Industrials & TMT, Corporate Banking BCR.

Gül Ertuğ, CFO al Ford Otosan, a subliniat rolul crucial al uzinei de la Craiova atât în operaţiunile Ford Otosan, cât şi în poziţionarea României în producţia de vehicule electrice în Europa. Ea a descris finanţarea sindicalizată ca o ancoră strategică care subliniază importanţa fabricii de la Craiova în strategia companiei şi a apreciat contribuţia tuturor băncilor care au participat în sindicat, mulţumind pentru încredere şi colaborare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO