Bănci și Asigurări

BCR, prima bancă din România acreditată de către Autoritatea pentru Digitalizarea României pentru procesul video de deschidere a contului online pe platforma George

BCR, prima bancă din România acreditată de către...

Autor: Roxana Rosu

26.07.2022, 12:59 384

Clienţii BCR pot face identificarea direct pe siteul băncii, folosind mijloace video, pentru deschiderea conturilor curente personale, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru IMM-uri, indiferent de modalitatea de accesare a platformei, web sau mobil.

BCR a fost acreditată  în acest sens de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), în baza noilor reglementări legale, pentru procesul video de deschidere a unui cont curent 100% online pe platforma de digital banking George.

“Suntem foarte încântaţi că am reuşit să oferim principalului proces din George, cel de deschidere de cont, această recunoaştere oficială din partea Autorităţii pentru Digitalizarea României. Este o recunoaştere care le conferă clienţilor noştri o garanţie în plus în ceea ce priveşte siguranţa, confidenţialitatea şi, mai ales, maturitatea platformei noastre, care a fost consolidată şi perfecţionată permanent, în ultimii 4 ani, de la lansare. Totodată, este rezultatul muncii şi dedicării colegilor mei din BCR pentru dezvoltarea continuă a unei platforme de digital banking, ce stă ca reper inclusiv la nivel de grup”, a declarat Dana Dima, vicepreşedinte Retail & Private Banking, BCR.

Procesul de deschidere online a unui cont curent George durează aproximativ 10  minute include verificarea numărului de telefonul furnizat, fotografierea şi trimiterea cărţii de identitate, realizarea unei fotografii de profil (tip selfie), iniţierea unui apel video, prin intermediul platformei, şi semnarea electronică calificată a a contractului digital de cont.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO