Bănci și Asigurări

BERD împrumută Bancpost şi Piraeus cu 185 mil. euro pentru creditarea companiilor

Autor: Razvan Voican

05.10.2010, 16:15 47

BERD a aprobat astăzi două linii de credit, una în valoare de 95mil. euro pentru Bancpost şi alta de 90 mil. euro pentru PiraeusBank, banii urmând a fi folosiţi pentru acordarea de credite pentrucompaniile private.

Finanţarea pe termen mediu neprecizat face parte din împrumuturimai mari contractate de grupul EFG Eurobank, acţionarul majoritaral Bancpost, şi de grupul Piraeus, doi dintre cei mai mari jucătoribancari din Grecia. Banii vor veni în două tranşe.

În februarie 2009, BERD, Banca Mondială şi Banca Europeană deInvestiţii s-au angajat să dea finanţări de 24,5 mld. euro băncilordin Europa de Est pentru susţinerea economiilor din regiune încontextul crizei.

« Noua linie de credit va veni în sprijinul companiilor mici şimijlocii, dar şi a marilor companii private şi va contribui lacreşterea resurselor de finanţare puse la dispoziţia clienţilornoştri", a declarat Cătălin Pârvu, directorul general executiv alPiraeus Bank România.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO