Bănci și Asigurări

Blom a dat 98 mil. dolari pe MISR Bank

13.12.2005, 18:43 23

Banca libaneza Blom si-a majorat participatia in cadrul bancii romano-egiptene MISR Romania Bank la 96,78%, dupa ce a cumparat un pachet de 84,24% de actiuni, pentru suma de 86,7 milioane de dolari, potrivit unui anunt al institutiei transmis bursei egiptene.

La inceptul lunii octombrie, banca Blom a preluat de la MISR Egipt 12,53% din titlurile MISR Romania, pentru 11,82 lire egiptene pe actiune.

Suma platita de Blom pentru pachetul de 96,78% de actiuni se ridica la 97,8 milioane de dolari.

Potrivit acordului incheiat in luna octombrie, banca Blom trebuia sa anunte lansarea unei oferte pentru preluarea integrala a MISR Romania. Pe 21 noiembrie institutia libaneza a inaintat oferta, pretul fiind similar cu cel din tranzactia anterioara.

MISR Romanian Bank a fost fondata in 1977 ca societate mixta egipteano-romana si are trei sucursale in Egipt si patru in Romania - la Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Constanta.

La jumatatea acestui an, MISR detinea o cota de piata de numai 0,2% din totalul activelor bancare, situandu-se in coada clasamentului pietei.

Anterior tranzactiei cu Blom, actionarii MISR Romanian Bank erau Banque MISR Egipt - cu 33,26% din capital, The Egyptian Growth Investment Co.Ltd - 5,4%, Banque MISR, Second Investment Fund - 5,2%, Banque MISR, First Investment Fund - 4,14%, The Egypt Investment Co. Ltd, Egypt - 3%, Banca Comerciala Romana - 19%, Raiffeisen Bank Romania - 15%, in vreme ce BRD Groupe Societe Generale controla 15% din titlurile institutiei de credit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO