Bănci și Asigurări

BNR a majorat dobânda de politică monetară cu doar 0,25 puncte procentuale, până la 1,75%. Analiştii spun că BNR ar fi trebuit să acţioneze o majorare cu cel puţin 0,50 puncte procentuale. Dragoş Cabat, economist: Nu cred că în felul acesta BNR poate ţine sub control inflaţia şi să seteze nişte aşteptări realiste

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Autor: Mircea Nica

10.11.2021, 00:07 1075

Aurelian Dochia, analist economic: Probabil că Banca Naţională nu vrea să lase impresia că pericolul inflaţionist este chiar o vâlvătaie care trebuie stinsă imediat cu cele mai puternice mijloace.

Consiliul BNR a decis în ulti­ma şedinţă de politică mone­ta­ră din acest an să majoreze do­bânda de politică mo­ne­tară cu 0,25 puncte pro­cen­tua­le, până la 1,75% pe an, conform hotă­râ­rilor consilului de adminsitraţie al BNR. Analiştii susţin că este o majorare mult prea mică având în vedere pericolul inflaţionist.

Din punctul de vedere al economis­tu­lui Dragoş Cabat, majorarea dobânzii de po­litică monetară cu doar 0,25 puncte pro­centuale este mică, având în vedere că alte bănci centrale din regiune au mers la majorări de 0,75 puncte procentuale a dobânzii de politică monetară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO