Bănci și Asigurări

BNR şi ASE vor să colaboreze pentru elaborarea unor studii şi analize pe teme monetar-bancare, precum şi pentru organizarea unui program de masterat cu specializare în activitatea băncilor centrale

BNR şi ASE vor să colaboreze pentru elaborarea unor...

Autor: Roxana Rosu

02.12.2021, 12:13 146

Banca Naţională şi Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) au încheiat un protocol de colaborare pentru impulsionarea cercetării şi performanţei academice în domeniul monetar-bancar, documentul intrând în vigoare la data de 1 decembrie.

Protocolul are ca scop elaborarea unor studii şi analize, organizarea anuală a unei conferinţe şi a unui program de masterat cu specializare în activitatea băncilor centrale, în cadrul Facultăţii Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori, similar programelor implementate la nivel european de alte instituţii similare.

În acest sens, ASE, prin Departamentul Monedă şi Bănci din cadrul Facultăţii Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (FABBV) ar urma să realizeze de analize privind consecinţele unor iniţiative legislative la nivel naţional sau european asupra stabilităţii monetare sau financiare din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO