Bănci și Asigurări

Bogdan Neacşu, director general CEC Bank: Pentru noi, partea de resurse umane şi energia joacă un rol mai important decât costul banilor. Din păcate, în acest moment preţul banilor nu ţine de un efect intern al României

ZF Investiţi în România Târgu Mureş

Bogdan Neacşu, director general CEC Bank: Pentru noi,...

Autor: Mircea Nica

18.10.2022, 18:04 407

Pentru CEC Bank, partea de resurse umane şi energia joacă un rol mai important decât costul banilor, a spus Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank, în cadrul Conferinţei ZF Investiţi în România, un proiect al Ziarului Financiar şi CEC Bank, organizată la Târgu Mureş.

“Pentru noi, partea de resurse umane şi energia joacă un rol mai important decât costul banilor. Din păcate în acest moment preţul banilor nu ţine de un efect intern al României, ci sunt efecte externe importate, care influenţează toate aceste lucruri”, a spus Bogdan Neacşu.

El a mai adăugat că sistemul bancar a finanţat anul acesta într-un ritm de creştere de peste 20% faţă de anul anterior, ceea ce înseamnă că există proiecte, apetit şi industrii care pot absorbi aceste investiţii pe termen lung sau scurt.

“Sistemul bancar în România a dovedit o foarte mare rezilienţă şi capacitate de adaptare, de la lichiditate la investiţii străine. Vorbim de aproape 3 mld. euro investiţii în zona financiară în România. Nu vorbim de o fugă de capitaluri, ci dimpotrivă susţinerea sistemului financiar din România. Există o rezilienţă mare datorită antreprenoriatului. Este o schimbare fenomenală faţă de ce am văzut în anii 2009-2012 şi asta ne face mai încrezători în viitor şi capacitatea noastră de a dezvolta economia reală”, a mai spus Bogdan Neacşu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO