Bănci și Asigurări

Bogdan Speteanu, BCR: Dacă în 2020 IMM Invest a fost o gură de oxigen pentru supravieţuire, în 2021 menirea programului este pentru investiţii. Vedem şi o eficientizare şi banii să ajungă mai repede la clienţi. Dumitru Nancu, şeful FNGCIMM: În noua variantă a programului IMM Invest, publicată în Monitorul Oficial, au fost introduse trei noi categorii de beneficiari

Bogdan Speteanu, director în cadrul BCR: Este nevoie de mai mult curaj pentru a solicita credite pentru investiţii. În 2020, doar 6,4% din finanţări au fost pentru investiţii.

Bogdan Speteanu, director în cadrul BCR: Este nevoie de mai mult curaj pentru a solicita credite pentru investiţii. În 2020, doar 6,4% din finanţări au fost pentru investiţii.

Autor: Ramona Cornea

15.04.2021, 17:30 2418

BCR a primit pentru 2021 un plafon de 1,1 mi­liarde de lei pen­tru IMM Invest, după ce în 2020 a aprobat fi­nanţări în valoare totală de 1,24 mld.  lei pentru 1.810 companii în cadrul acestui program, majoritatea, res­pectiv 93% din credite, mergând pentru finanţare capital de lucru, conform datelor prezentate de bancă în cadrul unei videoconferinţe de presă.

„Marea majoritate a companiilor au găsit acest program ca fiind extrem de util, mulţi au considerat această finanţare ca absolut necesară pentru supra­vieţuirea afacerii pe termen scurt, circa jumătate dintre ei. O bună par­te dintre clienţi a spus că finan­ţa­rea a fost suficientă pentru a trece acest prim hop, şi anume anul 2020. Desigur că o bună parte dintre clienţi ar dori să poată beneficia de resurse su­pli­mentare“, a spus Bogdan Spe­tea­nu, director executiv produse cor­po­rate în cadrul BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO