Bănci și Asigurări

Brokerajul în asigurări se concentrează şi mai mult pe primii zece jucători

Brokerajul în asigurări se concentrează şi mai mult...

Autor: Anelis Baciu

24.09.2015, 00:06 690
Primele zece companii de brokeraj din asigurări au intermediat în perioada ianuarie-iunie vânzări de poliţe în valoare de un miliard de lei, cu circa o treime mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce înseamnă că primii zece jucători au reuşit să ia 42% din valoarea intermedierilor totale, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Autorităţii de Supraeghere Financiară (ASF).
 
„Concentrarea este categoric un trend care se va accentua în perioada următoare. Ea vine pe fondul normei ASF care cere brokerilor un nivel al capitatalizării superior, fapt care va determina ca unii brokeri să devină asistenţi de brokeraj afiliaţi la alte companii. Mă aştept ca afacerile fiecărui broker din primii zece să crească cu mai mult decât până acum. Concentrarea nu e un lucru rău, sunt prea mulţi jucători în piaţă“, a explicat Ştefan Prigoreanu, director general al Millenium Insurance Broker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO