Bănci și Asigurări

BT Mic, compania de microfinanţare a Băncii Transilvania, vrea să dea credite noi de 100 mil. euro pentru 7.500 de microîntreprinderi pe baza unor garanţii de 8,4 mil. euro de la Fondul European de Investiţii

BT Mic, compania de microfinanţare a Băncii...

Autor: Claudia Medrega

28.09.2022, 08:30 200

♦ Hubert Cottigni, director al FEI: „În condiţiile în care presiunea economică este în creştere, întotdeauna cei mai mici sunt cei mai afectaţi şi au cea mai mare nevoie de sprijin. Este motivul pentru care tranzacţia de microfinanţare este relevantă şi oportună“.

BT Mic, compania de micro­finan­ţare a Băncii Transil­vania, va putea să dea credite noi de 500 mil. lei (100 mil. euro) pentru 7.500 de micro­întreprinderi în baza unui parte­neriat prin care Fondul European de Investiţii (FEI) va oferi 8,4 mil. euro (42 mil. lei) pentru a garanta operaţiuni de micr­ofinanţare.

Parteneriatul dintre BT Mic şi FEI reprezintă prima investiţie din România care este susţinută de InvestEU şi a fost anunţată cu ocazia lansării oficiale a InvestEU la reprezentanţa Băncii Europene de Investiţii (BEI) în România. Fondul InvestEU este pus în aplicare prin intermediul diferiţilor parteneri financiari, în special BEI. Aceştia vor investi în proiecte prin utilizarea garanţiei bugetare a UE de 26,2 mld. pentru a mobiliza cel puţin 372 mld. euro în investiţii suplimentare.

„În condiţiile în care presiunea economică este în creştere, întotdeauna cei mai mici sunt cei mai afectaţi şi au cea mai mare nevoie de sprijin. Este motivul pentru care tranzacţia de microfinanţare este relevantă şi oportună. FEI este mândru să se asocieze încă o dată cu BT Mic pentru a canaliza resursele UE în direcţia microîntreprinzătorilor, astfel încât aceştia să îşi poată urma aspiraţiile în ceea ce priveşte dezvoltarea businessului“, a declarat Hubert Cottigni, director al Fondului European de Investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO