Bănci și Asigurări

Business MAGAZIN. Cine este ucraineanca Victoria Zinchuk, cea care a preluat conducerea de la Bucureşti a BERD, unul dintre cei mai mari finanţatori ai României. ”Când am început, am fost selectaţi 10 din 1500 de tineri”

Autor: Andra Stroe

17.03.2024, 16:00 118

Interesată de lumea afacerilor şi finanţelor încă de la vârsta adolescenţei, Victoria Zinchuk a decis, în jurul vârstei de 15 ani, să obţină o diplomă în domeniul bancar. A reuşit să îşi îndeplinească visul, iar meseria de bancher a purtat-o în mai multe ţări europene, unde a lucrat pentru diverse instituţii financiare. Până în 2002, când s-a alăturat echipei BERD, fiind selectată alături de numai alţi nouă tineri bancheri dintre 1.500 de candidaţi. În cele peste două decenii de activitate în cadrul instituţiei a învăţat să lucreze, dincolo de foile de lucru din Excel, cu oamenii, schimbând mai multe roluri de management şi leadership. Iar din toamna trecută conduce operaţiunile locale ale BERD, având planuri ambiţioase pentru România. Ce direcţii vizează acestea?

„Concursul pentru o bursă în Marea Britanie ca parte a masterului meu, finanţată de UE, mi-a schimbat viaţa la mijlocul anilor ’90. La scurt timp după ce m-am întors din Marea Britanie, am fost angajată de o bancă locală din Kiev. Un an mai târziu, viaţa m-a dus la Paris şi apoi la Londra, unde am locuit 20 de ani.

Prin urmare, ar fi corect să spun că Londra şi Marea Britanie au jucat un rol esenţial în dezvoltarea mea personală şi profesională”, ne-a împărtăşit Victoria Zinchuk, director BERD pentru România, despre începuturile carierei sale în lumea finanţelor. De-a lungul timpului, povesteşte că a avut mai multe locuri de muncă la instituţii financiare din Marea Britanie, înainte de a se alătura BERD în 2002, fiind unul dintre cei zece tineri bancheri de succes care au fost selectaţi dintre 1.500 de persoane care au aplicat pentru un program internaţional de profesionişti condus de Bancă la acea vreme.

Ca parte a acestui program, a avut ocazia să lucreze la biroul BERD din Bucureşti în 2003, experienţă care a avut un impact profund asupra carierei sale viitoare, deoarece atunci a decis că într-o bună zi va conduce birourile BERD în ţările în care instituţia îşi desfăşura operaţiunile. „În calitate de bancher, am avut o experienţă vastă acoperind multe sectoare, în timp ce am iniţiat, structurat şi implementat tranzacţii de investiţii printr-o varietate de instrumente (împrumuturi, capitaluri proprii, cvasi-capitaluri proprii, tranzacţii sindicalizate complexe şi instrumente de partajare a riscului).

Business MAGAZIN. Cine este ucraineanca Victoria Zinchuk, cea care a preluat conducerea de la Bucureşti a BERD, unul dintre cei mai mari finanţatori ai României. ”Când am început, am fost selectaţi 10 din 1500 de tineri”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO