Bănci și Asigurări

Carpatica Asig concurează PAID cu o poliţă de locuinţă de 20 de euro

Autor: Ciprian Valentin Botea

11.07.2011, 00:00 290

Carpatica, o companie de top zece din piaţa asigurărilorgenerale, vinde până la sfârşitul lunii poliţe de asigurare alocuinţelor cu o primă de 20 de euro la o sumă asigurată de 20.000de euro, care acoperă pe lângă pagubele produse de fenomenenaturale şi inundaţiile casnice, răspundere faţă de terţi saucheltuielile cu înlocuirea bunurilor din locuinţă.

Produsul concurează direct poliţa de asigurare obligatorie emisăde Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), care costă 10sau 20 de euro la o sumă asigurată de 10.000 şi respectiv 20.000 deeuro. Carpatica Asigurări este şi acţionar al PAID.

Legea asigurării obligatorii a locuinţelor a fost modificată lasfârşitul anului trecut, iar proprietarii care deţin o asigurarefacultativă care acoperă riscurile de cutremur, inundaţie saualunecare de teren nu mai trebuie să cumpere şi o poliţăobligatorie. Mai multe companii, inclusiv Astra sau Euroins, au înportofoliu produse similare cu poliţa obligatorie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO