Bănci și Asigurări

Carpatica finanteaza firmele mici si mijlocii

08.08.2000, 00:00 11



Banca comerciala Carpatica a anuntat ca acorda intreprinderilor mici si mijlocii credite pe perioade de pana la trei ani, dobanda fiind comparabila cu cea practicata in acest moment pe piata.

Potrivit vicepresedintelui bancii, Nicolaie Hoanta, imprumuturile pot fi utilizate pentru activitatea de trezorerie, pentru acoperirea unor deficite de lichiditati (datorate unor cauze concrete), precum si pentru constituirea stocurilor.

"Incepand cu 15 august dobanzile percepute la credite se vor reduce cu 5-8 puncte procentuale, reusind astfel sa fie comparabile cu cele practicate de marile banci care activeaza pe piata romaneasca. Referitor la perioada de rambursare ne-am concentrat strategia pe acordarea a cat mai multe imprumuturi pe perioade cat mai scurte", a explicat Hoanta. In prezent, pe piata, dobanzile la credite variaza intre 40 si 55%.

Soldul creditelor acordate pana in prezent se ridica la 92 miliarde de lei, banca avand peste 2.200 clienti persoane fizice si 400 persoane juridice.

Actiunile bancii sunt tranzactionate din 21 iulie pe piata extrabursiera Rasdaq, dar pana ieri nu s-au facut tranzactii pe aceste titluri. Capitalul social al bancii, de 100 miliarde de lei in prezent, este divizat in 1.000.000 de actiuni cu o valoare nominala de 100.000 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO