Bănci și Asigurări

Carpatica schimbă modelul de preţ la ipotecare: singurul cost este dobânda

Autor: Liviu Chiru

22.06.2011, 00:00 344

Carpatica, o bancă de talie redusă controlată de omul de afacerisibian Ilie Carabulea, a schimbat modelul de stabilire a preţuluicreditelor ipotecare, singurul element rămânând dobânda dupăeliminarea tuturor comisioanelor.

În paralel, banca a anunţat şi o reducere a marjelor aplicatepeste indicatorii independenţi la stabilirea dobânzilor. "Prindiminuarea dobânzilor pentru creditele OneSmart, Prosper şi Casa 9şi prin eliminarea oricărui comision ataşat acestor produse dorimsă devenim din ce în ce mai competitivi", spune Georgiana Mincu,director executiv reţea retail în cadrul Carpatica.

Spre exemplu, pentru creditul de refinanţare garantat cu ipotecăOneSmart, marja de dobândă este acum de 6,67% pe an, fiind cu 1,72puncte mai mică decât în trecut. Rata lunară la un credit de 40.000de euro, pe 30 de ani, este de 299 de euro, potrivit datelorfurnizate de site-ul băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO