Bănci și Asigurări

CEC Bank a semnat cu Fondul European de Investiţii un acord de 105 mil. euro pentru finanţarea IMM-urilor în dezvoltarea afacerilor şi a tranziţiei lor către sustenabilitate

CEC Bank a semnat cu Fondul European de Investiţii un...

Autor: Cristina Bellu

26.10.2023, 10:10 177

CEC Bank a semnat cu Fondul European de Investiţii (FEI) un nou acord, de 105 milioane de euro, pentru susţinerea IMM-urilor şi a companiilor mici cu capitalizare medie pentru creşterea competitivităţii acestora şi trecerea la o economie verde, sustenabilă, în cadrul PNRR - Compartimentul pentru Stat Membru România.

Garanţia FEI permite băncii să ofere condiţii de finanţare îmbunătăţite, cum ar fi rate reduse ale dobânzii, cerinţe reduse de garanţie şi cerinţe reduse de avans pentru împrumuturile de investiţii.

Finanţată prin Fondul de Recuperare şi Rezilienţă al României, această iniţiativă cuprinde două componente vitale: Produsul RRF RO pentru Competitivitate IMM-urilor şi Produsul RRF RO Sustainability.

Plafoanele contractate se ridică la 70 de milioane de euro pentru Competitivitatea IMM-urilor, şi la 35 de milioane de euro pentru Sustenabilitate, companiile eligible având posibilitatea de a accesa resurse necesare consolidării şi creşterii afacerilor, dar şi pentru tranziţia la o economie verde, sustenabilă, în linie cu tendinţele de dezvoltare la nivel european şi internaţional.

CEC Bank este un partener cu o lungă tradiţie al Fondului European de Investiţii pe piaţa din România, acesta fiind cel de-al patrulea acord semnat pentru susţinerea clienţilor băncii şi în general, pentru creşterea economiei româneşti.

Luând în considerare şi acordurile anterioare de garantare - JEREMIE, Iniţiativa pentru IMM-uri şi COSME - cu acest nou acord, portofoliul de credite al CEC Bank în parteneriatele cu FEI depăşeşte 450 milioane de euro.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO