Bănci și Asigurări

CEC Bank creditează cu 15 mil. euro AAylex ONE, compania din spatele brandului de carne de pasăre Cocorico, deţinută de antreprenorul Bogdan Stanca. Fondurile merg în finanţarea businessului

CEC Bank creditează cu 15 mil. euro AAylex ONE, compania...

Autor: Cristina Bellu

18.08.2022, 11:27 379

CEC Bank acordă o linie de credit de 15 milioane de euro pentru finanţarea activităţii curente a AAylex One, compania din spatele brandului de carne de pasăre Cocorico, deţinută de Bogdan Stanca, unul dintre mai cunoscuţi antreprenori din industria cărnii.

PCF Investment Banking a acţionat în calitate de consultant financiar exclusiv al AAylex ONE în structurarea, negocierea şi implementarea tranzacţiei, potrivit datelor transmise joi de reprezentanţii CEC Bank.

„Aaylex, un grup dezvoltat de antreprenori români, este una dintre poveştile de succes din industria alimentară autohtonă: a ajuns unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţă şi se dezvoltă în continuu, cu soluţii inovative şi adaptate nevoilor de pe piaţă”, spune Bogdan Neacşu, Director General CEC Bank. 

Compania cu peste 2 500 de angajaţi operează două fabrici de nutreţuri de mare capacitate, ferme de reproducţie, incubaţie şi creştere pui, un abator performant echipat cu tehnologie de ultimă generaţie, precum şi două fabrici ultra-moderne, la nivel european, de procesare produse inovative cu valoare adăugată.

La finalul anului trecut, în urma unui proces de fuziune prin contopire, grupul a reuşit o premieră în România, integrând într-o singură companie - AAylex ONE, 16 dintre entităţile sale.

Întregul proces a avut ca scop creşterea eficienţei operaţionale, precum şi continuarea strategiei de dezvoltare.

’’Am privit mereu către viitor, anticipând şi reflectând asupra viziunii noastre, aceea de a reprezenta un etalon de calitate pentru parteneri şi clienţi, oriunde s-ar afla’’, spune Bogdan Stanca, fondator şi Preşedinte Directorat AAylex ONE. 

Oficialul companiei estimează că AAylex ONE va înregistra afaceri de peste 1,3 miliarde de lei la sfârşitul lui 2022.

Anterior acestui credit, în 2021, CEC Bank împreună cu EximBank au finanţat cu 20 milioane de euro expansiunea Grupului AAylex, prin preluarea Banvit Foods, unul dintre cei mai mari producători de furaje şi de “pui de o zi” din România şi este parte din sindicatul de 5 bănci care au acordat, în martie 2022, o finanţare sindicalizată de 431 milioane lei pentru consolidarea împrumuturilor grupului AAylex ONE.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO