Bănci și Asigurări

CEC Bank finanţează studenţii şi familiile tinere cu sume între 50.000 lei şi 75.000 lei prin programele Student Invest şi Family Start, cu garanţii de stat şi dobânzi subvenţionate

CEC Bank finanţează studenţii şi familiile tinere cu...

Autor: Cristina Bellu

07.11.2022, 12:17 947

CEC Bank, instituţia financiară cu cea mai extinsă reţea din ţară, anunţă că începând de astăzi, 7 noiembrie, primeşte cereri pentru credite în cadrul programelor guvernamentale Student Invest şi Family Start prin care se pot obţine finanţări de până la 50 000 lei (Student Invest), respectiv 75 000 lei (Family Start) cu garanţii de stat şi dobânzi şi comisioane subvenţionate.

Durata maximă a creditelor Family Start şi Student Invest este până la 10 ani, cu perioadă de graţie până la 5 ani.

Concret, prin Programul Student Invest, tinerii, cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani neîmpliniţi, care sunt cuprinşi în instituţiile de învăţământ pot obţine credite de nevoi personale pentru plata taxelor de şcolarizare, plata căminului sau a chiriei sau chiar avans pentru locuinţă.

Dobânda şi comisioanele de analiză, precum şi comisioanele de gestiune a garanţiilor sunt subvenţionate integral de către stat.

Astfel, pentru un credit de 50 000 lei, pe 10 ani, rata lunară se ridică la 417 lei, în condiţiile utilizării integrale a sumei de la început. Clientul va rambursa doar suma împrumutată, fără costuri suplimentare.

Creditele pot fi accesate şi de cei care nu sunt salariaţi, cu condiţia existenţei unui codebitor, spun reprezentanţii CEC Bank.

În paralel, prin Programul Family Start tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani neîmpliniţi care îşi intemeiază o familie pot obţine credite de nevoi personale pentru evenimentele importante din viaţa familiei, cum ar fi nunta sau botezul, educaţia şi creşterea copiilor, achitarea avansului pentru o maşină de familie.

Comisioanele de analiză a creditului şi gestiune a garanţiilor sunt subvenţionate de stat, precum şi 75% din dobândă, astfel că singurul cost suportat de clienţi va fi 25% din dobânda (IRCC plus4%/an).

Astfel, în cazul unui credit de 75 000 lei pe 10 ani, utilizat integral la semnarea contractului, rata lunară se ridică la 691 lei, iar costul total al creditului la 82 892 lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO