Bănci și Asigurări

CEECAT Capital II, fond de investiţii regional care are printre investitori BCR Pensii, a acordat o finanţare companiei EnduroSat, producător de echipamente pentru sateliţi cu sediul în Bulgaria

CEECAT Capital II, fond de investiţii regional care are...

Autor: Roxana Rosu

12.05.2023, 13:27 170

CEECAT Capital II, fond de investiţii regional care are printre investitori BCR Pensii, a acordat o finanţare companiei EnduroSat, producător de echipamente pentru sateliţi cu sediul în Bulgaria.

EnduroSAt a fost înfiinţată în 2015, ca distribuitor de hardware, dar s-a dezvoltat ulterior într-un producător activ în industria aeronautică.  

Investiţia a fost realizată prin intermediul fondului CEECAT Fund II, care mizează pe investiţii în companii mici şi mijlocii din Europa Emergentă şi Turcia.

 BCR  Pensii  este unul dintre investitorii care au subscris în prima rundă de finanţare de 120 milioane de euro a fondului de investiţii CEECAT Capital Fund II, în 2021, la care au participat şi BERD, Fondul European de Investiţii, dar şi fonduri de pensii.

În România, fondul de investiţii a cumpărat în 2021 pachetul majoritar în cadrul companiei Modulo Decorative Solutions din Cluj, un business de 67 mil. lei din piatră decorativă. Această firmă era deţinută anterior de un grup american prin firma Valhall LLC din SUA (79,4%) şi de Mihai Gavriş (20,59%).

Anterior,  CCECAT a mai făcut o singură investiţie pe piaţa locală, respectiv producătorul de cărămizi Brikston Iaşi, pe care l-a vândut în 2018, la patru ani de la achiziţie.

CEECAT Capital, lansat în 2005 în Luxembourg, are birouri la Londra, Bucureşti, Istanbul şi Belgrad.


 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO