Bănci și Asigurări

Centrul de tehnologie al Deutsche Bank din Bucureşti a raportat afaceri de 529 mil. lei în 2022, mai mari cu 41%

Centrul de tehnologie al Deutsche Bank din Bucureşti a...

Autor: Adrian Seceleanu

06.06.2023, 13:00 390

DB Global Technology, centrul de tehnologie al Deutsche Bank de la Bucureşti, a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 528,7 mil. lei, mai mare cu 41,1% faţă de anul anterior, conform datelor din bilanţul depus de companie la Ministerul Finanţelor Publice.

Profitul net al societăţii a fost de 36,7 mil. lei, mai mare cu 31%, conform aceleiaşi surse. Numărul mediu de angajaţi al companiei a fost de 1.153 în 2022, mai mare cu aproape 300 de persoane faţă de anul 2021.

Creşterea vine în contextul în care gigantul german are planuri mari cu centrul din România. Într-un interviu acordat ZF la finele anului trecut, Bernd Leukert, head of technology, data and innovation în cadrul Deutsche Bank, spunea că despre centrul din România că ar putea deveni „inima“ eforturilor de dezvoltare a serviciilor financiare inovative ale gigantului german la nivel global.

„Am fost complet entuziasmat şi copleşit de capabilităţile pe care le-am văzut aici, la Bucureşti, în centrul nostru de tehnologie. A fost mai puţin o surpriză pentru mine faptul că există un nivel ridicat de competenţă inginerească, dar cu siguranţă a fost o surpriză uriaşă, şi am transmis acest lucru şi echipei, faptul că există creativitate. Dacă punem împreună ambele capabilităţi există o oportunitate ca centrul de tehnologie din Bucureşti să dezvolte servicii financiare inovatoare pentru Deutsche Bank în viitor şi să putem oferi aceste servicii la nivel global. Ceea ce le cer oamenilor este să dea dovadă de încredere şi să facă un pas în faţă şi să spună «da, suntem capabili să facem asta» şi să ceară responsabilităţi noi pentru că au abilităţi de inginerie, au pasiune, energie, creativitate. Sunt capabili să facă asta şi cu siguranţă eu îi susţin pe deplin şi am încredere în ei că pot deveni cei care creionează viitorul (serviciilor financiare pentru - n. red.) Deutsche Bank“.