Bănci și Asigurări

Certasig a fost amendată de ASF cu 65.000 lei deoarece nu a calculat corect indicatorii de solvabilitate

Certasig a fost amendată de ASF cu 65.000 lei deoarece...

Autor: Roxana Rosu

04.12.2019, 14:54 132

Certasig, companie de asigurări spe­cializată pe segmentul corporate,  a fost amendată de Autoritatea de Supraveghere FInanciară cu 65.000 lei deoarece nu a calculat corect indicatorii de solvabilitate. 

Sancţiunea a fost acordată în urma unui control inopinat. 

Anul trecut, compania a plătit dau­ne totale în valoare de 64,3 mi­lioa­ne de lei, cu aproape 7 milioane mai mult decât valoarea primelor sub­scrise. Certasig a renunţat în luna iulie 2019 să mai vândă poliţe maritime, din cauza dauna­lităţii ridicate înre­gistrate pe acest segment de piaţă.

Certasig este deţinută majoritar de Royalton Capital Investors II, un fond eu­ro­pean de investiţii specializat pe achizi­ţio­narea şi dezvoltarea companiilor orientate spre segmentul de servicii din cadrul statelor Uniunii Europene, din Europa Centrală şi de Est.

CertAsig activează în România şi Bul­garia, dar este prezentă de asemenea şi pe pieţele din Turcia şi din Republica Cehă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO