Bănci și Asigurări

Cinci asiguratori romani se duc sa vanda si pe piata UE

25.01.2008, 17:14 27

Cinci companii de asigurari de pe piata locala au notificat pana in prezent Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu privire la intentia de a vinde polite de asigurare in statele Uniunii Europene, pe baza dreptului de libera circulatie a serviciilor.
Cei cinci asiguratori care cauta clienti pe piata comunitara sunt AIG Life, City Insurance, Asito Kapital, AIG Romania si Asitrans.
Compania cu cele mai mari planuri de extindere este AIG Romania, societate de asigurari generale specializata pe clienti corporate si sucursala locala a gigantului American International Group (AIG), care a primit avizul pentru a vinde in toate statele UE, potrivit CSA.
AIG Life, companie membra a aceluiasi grup american, al doilea jucator de pe piata locala a asigurarilor de viata, intentioneaza sa isi vanda produsele in Bulgaria, Grecia si Polonia.
In acelasi timp, doua companii de dimensiuni mici - City Insurance si Asito Kapital - au pus ochii pe piata din Italia, respectiv pietele din Bulgaria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, Finlanda, Cipru, Franta si Belgia. City Insurance este controlata de actionari italieni, in timp ce Asito Kapital, fosta Lukoil Asito, este societatea captiva a companiei petroliere Lukoil.
Un alt asigurator care a notificat CSA cu privire la intentia de a vinde asigurari in UE este Asitrans, companie preluata anul tecut de bulgarii de la Eurohold, care intentioneaza sa isi extinda vanzarile in Ungaria. In functie de volumul de business, Asitrans ar putea deschide si o sucursala in Ungaria pana la sfarsitul anului, potrivit unor declaratii ale managementului companiei.
In timp ce doar cinci companii de asigurari de pe piata locala intentioneaza sa iasa in UE, peste 160 de asiguratori din spatiul comunitar au pus ochii pe piata romaneasca si au notificat in 2007 si in primele saptamani ale acestui an CSA cu privire la planurile de a vinde produse in Romania. Cele mai recente intrari sunt Laiki Ciprialife Ltd (Cipru), companie membra a grupului Marfin, Fortis Corporate Insurance NV (Franta), AXA Art Versicherung AG (Germania) sau Victoria Versicherung (Germania).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO